Band

Omsnoeringsband 

Om een veilig transport te garanderen en goederen onbeschadigd en stevig te verpakken heeft Hogenkamp Verpakkingen verschillende soorten artikelen in het assortiment, zoals PP-band, polyesterband, PET-band, kunststofband en staalband. Deze vormen van banden kunnen ook dienen om producten bij elkaar te houden en/of te sluiten. Omsnoering middels banden wordt vaak toegepast in de houtindustrie, de metaalindustrie, kartonindustrie en betonindustrie. De bij band behorende accessoires, zoals hoekbeschermers, spanapparatuur, hoekprofielen, gespen, haspels, zegels horen ook tot het assortiment van Hogenkamp Verpakkingen.

Staalband

Staalband (of ook wel genoemd bandstaal) is mede door de hoge trekvastheid en de mechanische sterkte zeer geschikt voor het omsnoeren van beton, tegels, hout, ijzer maar ook voor zware palletladingen. Staalband is de meest zware vorm van omsnoeringsband.
Staalband is koudgewalst, gewaxt en gelakt staal van hoge kwaliteit. De randen van het staalband zijn afgerond en ontbraamt. Het door ons geleverde staalband voldoet aan de huidige NEN-norm voor metalen verpakkingsband.